درباره سیم کارت بیشتر بدانیم
شاید تا بحال برایتان این سئوال پیش آمده که سیم کارت چگونه کار می کند و اساسا از چه فناوری سرچشمه گرفته. برای اینکه سیم کارت را بهتر بشناسیم، این موارد را برای شما بیشتر شرح می دهیم.
سیم کارت چیست؟
سیم کارت عبارت است از قطعه الکترونیکی که حاوی هویت مشترک ، شماره شناسایی بین المللی سیم کارت و شماره اختصاصی مشترک (شماره تلفن همراه) است که پس از فعال شدن آن شرکت به مشترک اجازه می دهد به خدمات شبکه دسترسی پیدا کند.
سیم کارت یا واحد شناسایی مشترک (SIM) یک تراشه کارت است و هنگامی که در موبایلتان قرار می گیرد منبع هوشمندی از ارتباطات متنوع و مختلف را شکل می دهد.در واقع این کارت هوشمند کوچک ، یک کارت مدار مجتمع (ICC) است که بعنوان یک مدار مجتمع جاسازی شده دریک کارت مینیاتوری تعریف می شود.
شماره ICC سیم کارت عبارت است از شماره شناسه خاص هر سیم کارت که توسط تولید کننده سیم کارت بر روی آن تعبیه می شود. ICC ها با وجود برنامه های متعدد به دو بخش عمده تقسیم می شوند. بخش اول کارت حافظه تغییر ناپذیر است و تنها شامل بخش های ذخیره سازی می باشد. بخش بعدی نوعی مدار ریزپردازنده بوده که شامل حافظه و یا اجزاء ریزپردازنده است.
SIM یک واحد ریزپردازنده با قابلیت حافظه ذخیره سازی است که تمامی اطلاعات منحصر بفرد مربوط به حساب شما را ذخیره می کند. SIM مشخصات شما را در قالب شماره حساب شما به همراه عرضه کننده ی سرویس نگهداری می کند و شما را برای شبکه تعریف می کند.
سیم کارتهای فعلی دارای حافظه 16 تا 64 کیلوبایتی هستند که شماره های شخصی شما که با آن تماس می گیرید، پیامکهای دریافتی و ارسالی و سایر سرویسهای ارزش افزوده را در خود ذخیره می کند. معمولا گزینه هایی بعنوان سرویس های ارزش افزوده ارائه می شود که شما را قادر به دانلود عکس و یا آهنگ mp3 و حتی زنگ موبایل می کند. حافظه ذخیره سازی موجود در سیم کارت شما این داده ها و اطلاعات را ذخیره می کند تا در موارد لازم بتوانید از آنها استفاده کنید.
هم اکنون نیاز به حجم حافظه بیشتر برای ذخیره تصاویر با وضوح بالاتر، فایل های mp3حجیم تر و همچنین ارسال و دریافت ویدئو های زنده احساس می شود.
فناوری های جدید سیم کارت
یکی از فناوری های نسل سوم گوشی های همراه، سیستم مخابراتی جهانی موبایل (UMTS) نامیده می شود. واحد شناسایی مشترک جهانی (USIM) نرم افزاری برای گوشی همراه UMTS است و بروی کارت مدار مجتمع جهانی (UICC) اجرا می شوند. UICC نوع دیگری از تراشه کارت هوشمند است که در GSM و UMTs استفاده میشود. برخلاف SIM این کارت دارای حجم حافظه بسیار زیادی است و کیلو بایت داده های نگهداری شده بالاست. با آمدن سرویس های بیشتر، فضای ذخیره سازی در تراشه های هوشمند هم باید افزایش یابد. در محیط GSM، UICC نرم افزاری از آن SIM دارد در حالیکه در محیط UTMS نرم افزار USIM وجود دارد. سیم کارت شما بطور اختصاصی توسط ICCID آن شناسایی می شود.
سیم کارت ها بر مبنای قرارداد اشتراکی با ارائه کننده ی سرویس فعال می شوند. این اشتراک یا بصورت سیم کارت دایمی (pay-as-you-go) است که شما ماهیانه فیش دریافت می کنید و یا بصورت اشتراک سیم کارت اعتباری است که در آن برای سرویس مورد نظر یک هزینه معینی را پیشاپیش پرداخت می کنید. تمامی اینها بستگی به نوع قراردادی دارد که شما با شرکت اپراتور سیم کارت خود امضا کرده اید.
سیم کارت ها یکی از کارت های هوشمند بسیار پر کاربرد به شمار می آیند. با افزایش روزافزون قابلیت های گوناگون تلفن های همراه، داشتن یک سیم کارت خوب، اهمیت بالایی پیدا کرده است. امروزه دیگر یک سیم کارت تنها به منظور برقراری تماس تلفنی و یا ارسال پیامک مورد استفاده قرار نمی گیرد. بلکه امکان دسترسی به اینترنت پر سرعت نیز به یکی از مهم ترین خواسته های خریداران تبدیل شده است.
آنتن دهی خوب در کنار امکان دسترسی به اینترنت پر سرعت ویژگی های یک سیم کارت ایده آل می باشد. با توجه به درخواست بالا خریداران، شرکت های مختلفی در زمینه تولید سیم کارت فعالیت می کنند. این شرکت ها در جهت رضایتمندی مصرف کنندگان خود به رقابت با یکدیگر می پردازند.
برای اینکه از میان این شرکت بهترین نوع سیم کارت را انتخاب نمایید بهتر است تا به چند نکته توجه داشته باشید.
در صورتی که سیم کارت را برای کسب و کار خاصی خریداری می کنید توجه داشته باشید که شماره سیم کارت رند باشد. چرا که اگر شماره سیم کارت رند باشد در خاطر بیننده بیشتر باقی می ماند. در این صورت هر وقت افراد به شما نیاز داشته باشند می توانند سریعا با شما تماس بگیرند.
نکته دیگری که وجود دارد آنتن دهی خوب سیم کارت مورد نظر در اغلب مکان ها از اهمیت بالایی برخوردار است. هزینه های مکالمه و بسته های اینترنتی نیز موضوعی است که باید به آن توجه داشته باشید. برخی از سیم کارت ها طرح های تشویقی بسیار خوبی برای مشتریان خود در نظر می گیرند.
اگر شما هم از طرفداران استفاده از شبکه های اجتماعی هستید، دسترسی به اینترنت پرسرعت 4G برایتان امری حیاتی خواهد بود. بنابراین به عنوان نکته آخر باید دقت کنید که سیم کارت شما قابلیت اتصال به اینترنت 4G را داشته باشد.
انواع سیم کارت :
سیم کارت ها از لحاظ پیشرفت تا به امروز به سه دسته تقسیم بندی می شوند:
سیم کارت معمولی
سیم کارت نسل سوم (سیم کارت 3G)
سیم کارت نسل چهارم (سیم کارت 4G)